VATIKAN

Papa Franjo: Često izgubimo strpljenje, izvinjavam se za loš primjer

Žene su izvor života, ali neprestano ih vrijeđaju, tuku, izlažu nasilju i prisiljavaju na prostituciju i prekid života koji u sebi nose

Papa Franjo. EPA

Avaz.ba / Index.hr

1.1.2020

Na svojoj prvoj misi u 2020. papa Franjo je danas osudio nasilje nad ženama kao "vrijeđanje" Boga te iskorištavanje njihovog tijela kroz "konzumerizam" i "pornografiju". 

- Žene su izvor života. Ali, neprestano ih vrijeđaju, tuku, izlažu nasilju i prisiljavaju na prostituciju i prekid života koji u sebi nose - ocijenio je poglavar Katoličke crkve danas u homiliji koju je održao u Bazilici svetog Petra.

Kako prenosi Index.hr, Papa je to rekao na misi dan nakon što je u Vatikanu po ruci udario jednu hodočasnicu, koja ga je uhvatila za ruku i odbila pustiti.

Danas se, javlja novinska agencija France Presse, o incidentu oglasio i sam Papa.

Često izgubimo strpljenje, to se događa i meni. Izvinjavam se za loš primjer koji sam jučer dao - rekao je Papa danas prije mise u Vatikanu. 

Iz Ureda za odnose s javnošću Vatikana, kako navodi Index.hr, nije komentiran taj događaj na upit France Pressa. Katolička crkva 1. januara slavi svetkovinu Svete Marije Bogorodice. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.