ZAGREB

Glavni vatrogasac: Nismo mogli spasiti ljude iz vatre u staračkom domu

Vatrogasci su zatekli požar krovišta u totalnoj razbuktaloj fazi, plamen je zahvatio cijelo krovište i cijelu konstrukciju, kazao je Lovrenčić

Dvije smjene vatrogasaca bile na terenu. Igor Kralj/PIXSELL

Fu. M. / Avaz.ba

11.1.2020

Vatrogasni zapovjednik Marijan Lovrenčić novinarima na mjestu događaja, gdje je jutros u požaru poginulo šest ljudi, rekao je kako spašavanje nije bilo moguće, jer su oni došli kad je već bilo prekasno, prenosi Index.hr.

- Vatrogasci su zatekli požar krovišta u totalnoj razbuktaloj fazi, plamen je zahvatio cijelo krovište i cijelu konstrukciju i cijeli objekt je bio u plamenu. Već je sve bilo gotovo. Požar smo ugasili za desetak minuta i pristupili pasivnom gašenju. Spašavanje nije bilo moguće - rekao je Lovrenčić.

Objasnio je kako je požar bio vrlo jak, a o samoj silini požara, govori podatak da su na susjednom objektu popucala stakla na svim etažama.

- Bilo je samo pitanje trenutka kad će se požar proširiti na taj objekt - rekao je.

Mjesto nesreće. Igor Kralj/PIXSELL

Ponovio je kako su dvije smjene bile upućene na teren te je rekao da su vatrogasci napravili sve što je bilo u njihovoj moći.

Pitanje je je li dojava o požaru, koja je stigla u 5:25 sati, stigla na vrijeme.

- Moramo razumjeti da je tu riječ o objektu koji i nije baš u nekakvom centru, da je riječ o objektu u kojem su bile osobe koje nisu imale mobilne uređaje, a možda ni adekvatnu mogućnost zvanja vatrogasaca... Isto tako moramo reći da, ako je požar primijetio neko izvana, to je već bilo prekasno - pojasnio je Lovrenčić, dodavši kako još ne znaju ko je uopće nazvao 112 i dojavio požar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.