TUGA

Dječak koji je nestao na putu za školu, nađen mrtav u dimnjaku

Policija je u potrazi za njim helikopterima, policijskim psima i službenicima na terenu pretražila više od 150 hektara

Harli Dili nestao na putu prema školi. Agencije

I. K. / Avaz.ba

15.1.2020

Policija iz Ohaja smatra da je mrtav dječak koji je pronađen u dimnjaku, zapravo Harli Dili (Harley Dilly), koji je prije skoro mjesec nestao na putu za školu . 

- Ovaj rezultat istrage niko nije priželjkivao, ali porodica barem zna šta se dogodilo - izjavio je voditelj policijske stanice Port Klinton Robert Hikmen (Hickman)

Dječak (14) posljednji put je viđen 20. decembra u Port Klintonu dok je u jutarnjim satima odlazio u školu. Policija je u potrazi za njim helikopterima, policijskim psima i službenicima na terenu pretražila više od 150 hektara, piše CNN.



Harli Dili. Agencije

Policijski službenici istražili su u ponedjeljak nenastanjenu vikendicu koja je bila u fazi renoviranja i u njoj su pronašli tijelo dječaka. Nije bilo znakova prisilnog ulaska u kuću.

- Pronašli smo Harlijev kaput i naočale na spratu kuće, pored dimnjaka. Zatim smo uočili njegovo tijelo koje je bilo zaglavljeno u dimnjaku - kazao je Hikmen.

Obdukcija je izvršena u utorak, a rezultati su pokazali da se vjerovatno radi o nesretnom događaju.

- Izgleda da se dječak popeo na krov i ušao u dimnjak. Kad se našao u njemu, jakna i naočale su mu pale na pod, a on se zaglavio - objasnio je policajac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.