SRBIJA Niška policija podnijet će krivičnu prijavu protiv Elizabete S.

Ženu iz Malče pretukao ljubavnik pa izmislila silovanje da se opravda pred mužem

Strasti su izmakle kontroli pa je od ljubavnika dobila batine

Fu. M. / Avaz.ba

Ilustracija

Foto: Agencije


Niška policija podnijet će krivičnu prijavu protiv Elizabete S. (52) iz niškog sela Malča zbog lažnog prijavljivanja da je oteta i silovana.

Prema pisanju "Telegrafa", ona je jučer Policijskoj upravi u Nišu prijavila da su je 13. januara otela dvojica nepoznatih muškaraca i odvela je u selo Pasjača, gdje su je tukli i silovali. Ustanovljeno je, međutim, da je Elizabeta cijelu priču izmislila kako bi se pred mužem opravdala zato što ju je istukao muškarac s kojim je duže vrijeme u ljubavnoj vezi.

Da bi njena priča bila još uvjerljivija, navodna žrtva silovanja jučer je u nišku policiju došla sa svojim mužem.

- Ona je kazala da je 13. januara nasilu odvedena iz sela Malča. Prema njenim navodima, ispred njene kuće zaustavilo se vozilo Opel, u kojem su bila dvojica maskiranih muškaraca. Kada je ona, navodno, prolazila pored vozila, ljudi s fantomkama na glavama su je zgrabili i odvezli do Pasjače. Tamo su je, navodno, čitavu noć silovali i tukli, tražeći 500 eura, koje duguje njen suprug. Nije, međutim, umjela da objasni kako je pobjegla otmičarima niti na koji se način vratila iz Pasjače u Malču – naveli su sagovornici.

  • Utvrđeno je da je ona 13. januara sa jednim parom otišla u Svrljig kod njihovog prijatelja, a njenog ljubavnika

    Utvrđeno je da je ona 13. januara sa jednim parom otišla u Svrljig kod njihovog prijatelja, a njenog ljubavnika

    Foto: Ilustracija


Zbog nedosljednosti u njenoj  priči, policajci su odlučili da provjere njene navode pa su ispitani svjedoci, koji su potvrdili da je Elizabeta noć tokom koje je, navodno, silovana, provela s njima.

- Utvrđeno je da je ona 13. januara sa jednim parom otišla u Svrljig kod njihovog prijatelja, a njenog ljubavnika. Tamo su slavili do zore, a onda je nešto krenulo naopako. Elizabeta se posvađala s tim muškarcem, strasti su izmakle kontroli pa je od ljubavnika dobila batine. Ne znajući kako da opravda modrice pred mužem, odlučila je da prijavi otmicu i silovanje – navodi "Telegraf".

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na