NOVI DETALJI Forenzički patolog doktor Majkl Bejden tvrdi

Epstajn se nije objesio, milijardera su ubili u zatvoru?

Vrlo je neobično da uzrok smrti prvo nije bio utvrđen, da bi poslije bio zaveden kao vješanje

Piše: Avaz.ba

Džefri Epstajn

Foto: Agencije


Forenzički patolog doktor Majkl Bejden (Michael Baden) tvrdi da je milijarder pedofil Džefri Epstajn(Jeffrey Epstein) najvjerovatnije ubijen i da se nije objesio u svojoj ćeliji zatvora na Menhetnu.

Doktor Bejden je bio jedan od patologa koji su pregledali Epstajnovo tijelo. On tvrdi da je tokom pregleda ustanovljeno da su mu popucali kapilari u očima, što ukazuje na to da je Epstajn najvjerovatnije zadavljen rukama.

On je u emisiji „Doktor Oz“ pokazao i nekoliko fotografija sa obdukcije milijardera, čija je smrt pokrenula lavinu teorija zavjere jer je Epstajn bio blizak s brojnim utjecajnim ljudima, među kojima su, između ostalih, i Donald Tramp (Trump), Bil Klinton (Bill Clinton) i britanski princ Endru (Andrew).

- Vrlo je neobično da uzrok smrti prvo nije bio utvrđen, da bi poslije bio zaveden kao vješanje. U ovom slučaju ima previše crvenih zastavica. Popucali kapilari u očima ukazuju na gušenje, a ne na vješanje. Ako se osoba objesi, njene noge će da pomodre jer se krv sliva u ekstremitete - rekao je on. 

Epstajnovo tijelo je pronađeno u ćeliji 10. avgusta i po zvaničnoj verziji on se objesio o krevet na sprat koristeći čaršav.  

NA VRH

Komentari