NOVI DETALJI

Epstajn se nije objesio, milijardera su ubili u zatvoru?

Vrlo je neobično da uzrok smrti prvo nije bio utvrđen, da bi poslije bio zaveden kao vješanje

Džefri Epstajn. Agencije

Avaz.ba

18.1.2020

Forenzički patolog doktor Majkl Bejden (Michael Baden) tvrdi da je milijarder pedofil Džefri Epstajn(Jeffrey Epstein) najvjerovatnije ubijen i da se nije objesio u svojoj ćeliji zatvora na Menhetnu.

Doktor Bejden je bio jedan od patologa koji su pregledali Epstajnovo tijelo. On tvrdi da je tokom pregleda ustanovljeno da su mu popucali kapilari u očima, što ukazuje na to da je Epstajn najvjerovatnije zadavljen rukama.


On je u emisiji „Doktor Oz“ pokazao i nekoliko fotografija sa obdukcije milijardera, čija je smrt pokrenula lavinu teorija zavjere jer je Epstajn bio blizak s brojnim utjecajnim ljudima, među kojima su, između ostalih, i Donald Tramp (Trump), Bil Klinton (Bill Clinton) i britanski princ Endru (Andrew).

- Vrlo je neobično da uzrok smrti prvo nije bio utvrđen, da bi poslije bio zaveden kao vješanje. U ovom slučaju ima previše crvenih zastavica. Popucali kapilari u očima ukazuju na gušenje, a ne na vješanje. Ako se osoba objesi, njene noge će da pomodre jer se krv sliva u ekstremitete - rekao je on. 

Epstajnovo tijelo je pronađeno u ćeliji 10. avgusta i po zvaničnoj verziji on se objesio o krevet na sprat koristeći čaršav.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.