KRALJEVSKA PORODICA

Je li ovo dokaz da se princ Hari i Megan Markl neće vraćati u Veliku Britaniju: Posluga ostala u šoku

Zaposlenima već navodno rekli kako mogu očekivati promjene u narednim danima

Princ Hari i Megan Markl. AFP

Avaz.ba

18.1.2020

Nakon što su princ Hari (Harry, 35) i njegova supruga Megan Markl(Meghan Markle, 38) objavili kako se povlače s kraljevskih dužnosti, Megan je otišla u Kanadu.

Britanski mediji špekuliraju kako kraljevski par više nema namjeru da se vraća iz Kanade u Veliku Britaniju.

Tvrdnje su dodatno potvrđene nakon što je izvor blizak kraljevskoj porodici otkrio da su zaposleni u Frogmor kotidžu primili obavještenje da im njihove usluge više nisu potrebne.



Megan Markl i princ Hari. AFP

Upravnik kuće i spremačica premješteni su na druge pozicije unutar domaćinstva, dok su ostali, među kojima su se našli kuhar i kućne pomoćnice obavješteni kako više neće raditi u domu vojvode i vojvotkinje od Saseksa u Vindzoru.

Iako su na imanju svi imali posla i nije bilo viška ljudi, zbog odluke bračnog para da barem dio godine žive u Kanadi, zaposleni jednostavno nisu potrebni. Britanski mediji tvrde da je sve ovo znak da Megan i Hari više neće vratiti u Veliku Britaniju.

To nije zvanično potvrđeno, ali su zaposlenima već navodno rekli kako mogu očekivati promjene u narednim danima, dok je dvoje zaposlenih, koji su inače i živjeli na imanju, dobilo obavještenje da njihove usluge više neće biti potrebne.

- Pojedincima su već ponuđeni drugi poslovi u Bakingemskoj palači. Sve je to za njih došlo kao veliki šok, jer za svakog je od njih bila velika čast da rade u Frogmor kotidžu - otkrio je izvor blizak porodici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.