SVIJET Predsjednik Venecuele za "Washington Post"

Prvi intervju nakon godinu: Maduro poručio da je spreman razgovarati s Trampom

Ako između vlada postoji poštovanje, bez obzira na to koliko su velike SAD i ako postoji dijalog, razmjena istinitih informacija, budite uvjereni da možemo da stvorimo novu vrstu odnosa

Avaz.ba

Nikolas Maduro

Foto: Agencije


Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro (Nicolas) je, nakon skoro godinu, dao prvi intervju za američke medije.

Maduro je u intervjuu za "Washington Post" objasnio neuspjeh politike američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) prema Karakasu i da je spreman na dijalog s Vašingtonom.

- Smatram da je (američki državni sekretar) Majk Pompeo (Mike) doživio neuspjeh u Venecueli i da je odgovoran za neuspjeh Donalda Trampa u njegovoj politici prema našoj zemlji. Mislim da je Tramp imao odvratne savjetnike za Venecuelu. Bivši savjetnik za sigurnost Džon Bolton (John) i Majk Pompeo, specijalni predstavnik SAD za Venecuelu, Eliota Abramsa (Elliott) doveli su do pogrešne predstave - rekao je Maduro.

Venecuelanski lider također je izrazio spremnost za direktan dijalog s Trampom.

- Ako između vlada postoji poštovanje, bez obzira na to koliko su velike Sjedinjene Američke Države i ako postoji dijalog, razmjena istinitih informacija, budite uvjereni da možemo da stvorimo novu vrstu odnosa - uvjerava Maduro.

NA VRH

Podijeli članak na