AKTUELNO

Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler prisustvovao panelu "Suočavanje s globalnim izazovima" u Davosu

On je ugovorio program pomoći za Afriku

Piše: D. Bašić / Avaz.ba

23.1.2020

Svjetski ekonomski forum u Davosu. D. Bašić

Tokom ove sedmice na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu brojni politički lideri i velike kompanije će raspravljati o svjetskim problemima i pokušati naći rješenja za brojne probleme koji trenutno brinu veliki broj ljudi.  

Ekipa “Dnevnog avaza” danas je u Davosu na Svjetskom ekonomskom forumu prisustvovala panelu u organizaciji "The Economist" časopisa, pod nazivom "Suočavanje s globalnim izazovima", na kojem je jedan od predavača bio i Toni Bler (Tony Blair), bivši premijer Velike Britanije. 

Panel, koji je za temu imao globalne izazove s kojima se suočava demokratija i koji je ispitivao i rad vlada, između ostalog, počeo je u 7:30 i trajao je nešto više od sat.

Na samom početku obratio se Toni Bler. Bivši premijer, otkako je je napustio funkciju, većinu svog vremena radi na tri područja. To je, prije svega, podržavanje vlade da učinkovito osigura ljude te da radi na postizanju mira na Bliskom istoku i suprotstavljanju ekstremizmu.

- Promjene u svijetu se dešavaju veoma brzo. Bojim se da se svi moraju što prije prilagoditi tome. Vlade previše pričaju, a malo rade. Reforme se moraju provesti - kazao je Bler.

Bler je ugovorio britanski program pomoći za Afriku te uveo prvi program zaštite prirode u Velikoj Britaniji, a sve u cilju borbe protiv klimatskih promjena.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.