SVIJET

Krvava svadba u Afganistanu

Najmanje jedno povrijeđeno dijete u kritičnom je stanju, rekao je Adel Hajder, portparol šefa policije provincije Kost

Napad ručnom bombom. Agencije

Avaz.ba

26.1.2020

U napadu ručnom bombom na vjenčanju u Afganistanu povrijeđeno je najmanje 20 ljudi, uključujući nekoliko djece, rekao je danas regionalni zvaničnik. Napad se dogodio sinoć, kada su nepoznati napadači bacili najmanje dvije ručne bombe na jednom vjenčanju u istočnoj provinciji Kost, koja graniči s Pakistanom.

Najmanje jedno povrijeđeno dijete u kritičnom je stanju, rekao je Adel Hajder, portparol šefa policije provincije Kost. Niko za sada nije preuzeo odgovornost za ovaj napad. Nema dokaza da su iza napada talibani mada oni imaju snažno prisustvo u toj oblasti. Portparol policije rekao je da ga talibanska zabrana muzike kada su vladali Afganistanom navodi da vjeruje da oni stoje iza napada. 

Često se u tom dijelu Afganistana takvim napadima rješavaju i slučajevi lične osvete. Portparol policije rekao je da istražuju sve moguće motive, ali da za sada niko nije ukazao na bilo kakve plemenske sukobe koji bi uključili goste na vjenčanju. On je dodao da su svi povrijeđeni gosti muškarci, i da se za sada ne zna je li i mladoženja povrijeđen u ovom napadu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.