TRAGEDIJA

Nove informacije o nesreći: Poginuo Kobi Brajant, njegova kćerka i još sedmoro ljudi

Svijet u suzama

Brajant poginuo u helikopterskoj nesreći. AFP

J. A. - Sl. M. / Avaz Sport

26.1.2020

Jedan od najboljih košarkaša u historiji ovog sporta Kobi Brajant (Kobe Bryant) poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji. 

Šerif Okruga LA, Aleks Viljanueva (Alex Vallanueva) potvrdio je da je u heilkopetru bilo devet osoba, ali da o imenima još uvijek neće govoriti. 

Vlasti su odbile da identificirati žrtve do dolaska mrtvozornika i obaveštenja članova njihovih porodica.

Bilo bi krajnje nepošteno saznati da je vaša voljena osoba izgubila život od TMZ-a. To je potpuno neprimjereno. Čekat ćemo dok mrtvozornik ne obavi svoj posao - rekao je Viljanueva.

Također, okolnosti nesreće još uvijek su nepoznate, ali istraga je u toku.

Darol Ozbi (Daryl Osby), šef vatrogasne službe okruga Los Anđeles, rekao je da je mjesto nesreće teško pristupačno i da vatrogasci moraju pješačiti do tog područja.

Iako su prve informacije govorile da niko iz Brajantove porodice nije poginuo, potvrđeno je da je život izgubila i njegova 13-godišnja kći Đijana (Gianna).

Uz Kobija i Đijanu u helikopteru su, koliko je do sada poznato, bili još jedan roditelj s igračicom, pilot, i još četiri osobe.

Kako prenose mediji, devojčice su krenule na trening u pratnji roditelja kada helikopter srušio u Kalabasasu.


Mjesto nesreće. Twitter

Do nesreće je došlo kada je u helikopteru izbio požar. Hitna pomoć je vrlo brzo došla na mjesto nesreće, ali odmah su ustvrdili da nema preživjelih.


Kobi (41) je cijelu svoju profesionalnu karijeru proveo u Los Anđeles Lejkersima, s njima je osvojio čak pet naslova prije penzionisanja 2016. godine. Na All-Staru je nastupio čak 18 puta, a 2008. godine proglašen je najkorisnijim igračem lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.