TRAGEDIJA

Detalji nesreće u kojoj je poginuo Kobi Brajant i njegova 13-godišnja kćer

Kako piše TMZ, helikopter u kojem je bio Brajant više je puta kružio i mijenjao visinu

Kobi i njegova kćer Đijana. Agencije

I. K. / Avaz.ba

27.1.2020

Jedan od najboljih košarkaša u historiji ovog sporta Kobi Brajant (Kobe Bryant) poginuo je u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji. 

Do nesreće je došlo kada je u helikopteru izbio požar. Hitna pomoć je vrlo brzo došla na mjesto nesreće, ali odmah su ustvrdili da nema preživjelih.

Iako uzrok pada helikoptera nije poznat, razlog bi mogao biti jako loše vrijeme. Naime, "CNN"-ov meteorolog Majkl Gaj (Michael Guy) kazao je kako je bila jako loša vidljivost u vrijeme kad je helikopter pao. Bilo je dosta magle. 

Vlažnost zraka bila je 100 posto, to znači da je zrak bio poput supe - rekao je. 


Kako piše TMZ, helikopter u kojem je bio Brajant više je puta kružio i mijenjao visinu. Tako je nekoliko minuta kružio na području Zoološkog vrta u Los Anđelesu. Tada je letio prilično nisko, vjerojatno čekajući da se magla raziđe.

Oko 9:30 sati pilot je kontaktirao Aerodrom Burbank. Tada je helikopter kružio, a zatim je nastavio put.

U 9:40 sati našli su se usred još veće magle. U tom je trenutku, piše TMZ, helikopter je okrenuo na jug. To je bilo kobno jer je letio prema planinskom području. Pilot se naglo popeo s visine od 350 metara na visinu od 600 metara.

Nekoliko trenutaka kasnije, perma svemu sudeći udarili su u planinu.

Šerif Okruga LA, Aleks Viljanueva (Alex Vallanueva) potvrdio je da je u heilkopetru bilo devet osoba, ali da o imenima još uvijek neće govoriti. 

Iako su prve informacije govorile da niko iz Brajantove porodice nije poginuo, potvrđeno je da je život izgubila i njegova 13-godišnja kći Đijana (Gianna).

Uz Kobija i Đijanu u helikopteru su, koliko je do sada poznato, bili još jedan roditelj s igračicom, te još pet osoba. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.