VELIKA BRITANIJA Razlaz nije baš bezbolan

Kraljica je odlučila: Megan ima zabranu pristupa ovom mjestu

Megan je imala pristup kolekciji kraljevskog nakita, ali nakon što su ona i princ odstupili s kraljevskih dužnosti kraljica je Megan zabranila pristup bogatoj riznici nakita

Avaz.ba
28.01.2020 12:25

Navodno je baš nakit presudio i u odnosu braće Vilijama i Harija

Foto: Agencije

Kraljica Elizabeta (Elizabeth) odobrila je princu Hariju (Harry) i njegovoj supruzi Megan Markl (Meghan Markle) da odstupe sa svojih dužnosti i budu finansijski neovisni.

  • Kraljica je dopustila slobodu, ali ne i privilegije
    Kraljica je dopustila slobodu, ali ne i privilegije Foto: Agencije

Njih dvoje će i dalje biti vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, ali više neće uživati u kraljevskim povlasticama. Moraju tako vratiti 2,4 miliona funti, koliko je koštala obnova njihovog doma, a taj novac za obnovu došao je od poreznih obveznika kojima Megan i Hari sada moraju vratiti ovaj iznos. 

Jedna od odluka koju je kraljica donijela odnosi se i na nakit koji je Megan koristila kada je postala članica kraljevske porodice, piše ''Page Six''.

  • Nema više posezanja u kraljevsku riznicu
    Nema više posezanja u kraljevsku riznicu Foto: Agencije

Američka glumica uživala je u tome što može posegnuti u bogatu kraljevsku riznicu nakita, ali sada joj pristup tamo zabranjen. 

Čak je morala vratiti i dio nakita koji je dobila od kraljice, a kako britanski mediji pišu, među tim nakitom je i prsten koji je Megan nosila na dan vjenčanja, a koji je nekada pripadao princezi Dajani (Diana).

  • Megan je obožavala stil princeze Diane i najčešće je uzimala nakit koji je nekada pripadao Harijevoj mami
    Megan je obožavala stil princeze Diane i najčešće je uzimala nakit koji je nekada pripadao Harijevoj mami Foto: Agencije

Inače, Megan je obožavala stil princeze Diane i najčešće je uzimala nakit koji je nekada pripadao Harijevoj mami i često je nosila naušnice i narukvice.

 Nedugo nakon što je saznala što njezin unuk i njegova supruga planiraju kraljica je željela Megan oduzeti i nakit koji je za njezino vjenčanje bio posebno napravljen za nju. Navodno je kraljica rekla princu Vilijamu (William) kako Megan više ne smije koristiti nakit princeze Diane i ova odluka je također utjecala na odnos između Vilijama i Harija.

Radilo se o nakitu koji je nastao iz dijelova nakita koji su pripadali princezi Diani, ali na kraju se kraljica ipak predomislila i dopustila je Megan da zadrži taj nakit. 

Komentari

NA VRH