NBA LIGA

Bogdanović: Između pokojnog Dražena Petrovića i Brajanta postoji puno sličnosti

Bogdanović: Imao sam veliku sreću igrati protiv Brajanta. Arhiva

Avaz.ba

28.1.2020

Mostarac Bojan Bogdanović iz Juta Džeza je samo jedan u nizu onih koji ostao u šoku kad je čuo za tragičnu vijest o padu helikoptera u kojemu je život, između ostalih, izgubio i Kobi Brajant (Kobe Bryant).

- Imao sam veliku sreću igrati protiv Brajanta. Teško je reći je li postojala zvijezda poput njega, ali dobro se sjećam da tada nitko u dvorani nije navijao niti za Netse, niti za Lejkerse, svi su navijali samo za Kobija. Imao sam tu sreću da odigram tu jednu utakmicu protiv njega, a za sve ovo vrijeme koliko sam u NBA ligi čuo sam toliko priča o njemu, o mentalitetu koji je posjedovao, o njegovom shvaćanju igru, ali i života. On je doista bio legenda, konstatuje Bogdanović za zagrebačke Sportske novosti.

Dotakli smo se jednog drugog Bogdanovićeva heroja, pokojnog Dražena Petrovića.

- Jest, baš postoji između njih dvojice toliko sličnosti, baš što se tiče te radne etike, mentaliteta. Imao sam prilike kroz ove svoje NBA godine dijeliti svlačionicu s igračima koji su igrali u Lejkersima zajedno s Brajantom i iz prve ruke sam mogao doznati o kakvom se sportašu radilo, kolika je u njega bila glad za pobjedama, primarno za osvajanje naslova. On je nedvojbeno jedan od najvećih sportaša u povijesti, ne samo košarke, nego uopće. Mnoge su se generacije, pa i moja, odgojile na njemu. Sjećam se i ja dobro, dok sam još igrao basket, kako smo svi kad bi zabili za pobjedu vikali “Kobee”, otkriva Bogdanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.