POTVRĐENO

Pronađeno svih devet tijela iz olupine helikoptera smrti u kojem je bio Kobi Brajant

Policija patrolira blizu mjesta nesreće kako bi spriječila potencijalne lopove u eventualnoj krađi

Avaz.ba

29.1.2020

Pretraga mjesta pada helikoptera u kojem je poginuo Kobi Brajant (Kobe Bryant), njegova kćerka Đijana (Gianna), i još sedmoro ljudi, privodi se kraju, nakon što je stigla potvrda da je izvučeno još šest tijela od ukupno devet koliko se nalazilo na letu kobnog dana. 

Mjesto nesreće. AFP

Podsjetimo, dan ranije, zvaničnici okruga Kalabasas u kojem je došlo do stravične nesreće, obavijestili su javnost da su izvučena tri tela.

- Istražioci aktivno rade na identifikaciji tijela pronađenih na mjestu pada helikoptera. U toku je obdukcija žrtava - potvrdili su zvaničnici.


Otežan prilazak olupini. AFP

Zbog nepristupačnog terena na brdu gdje se srušio helikopter sve raspoložive službe pretrage su otežano radile na prilasku olupini od koje je, sada se to izbliza može vidjeti, ostalo samo zgarište. 

Dignut je i dron koji je dao bolju sliku sa mjesta nesreće, s visine se tek vidi koliko je to bio strašan i silovit udar poslie kojeg se sve raspalo u stotine dijelova.


Istražioci na terenu. AFP

Američki mediji također prenose da policija patrolira blizu mjesta nesreće kako bi spriječila potencijalne lopove u eventualnoj krađi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.