TRAGEDIJA Mamba i Mambacita

Emotivan video Kobija i njegove kćerke Đijane

Trinaestogodišnja djevojčica bila je perspektivna košarkašica kojom se Brajant veoma ponosio

I. K. / Avaz.ba

Kobi Brajant, Đijana Brajant

Foto: Agencije


Od smrti košarkaškog velikana Kobija Brajanta (Kobe Bryant) prošlo je nekoliko dana, a svijet je i dalje u šoku. S njim je, podsjetimo, poginula i njegova kćerka Đijana Brajant (Gianna), s kojom je Kobi bio izuzetno vezan, prije svega, zbog toga što su dijelili istu strast prema košarci. 

Trinaestogodišnja Đijana je bila perspektivna košarkašica kojom se Brajant veoma ponosio. Često je na svom Instagram profilu objavljivao videe njenih treninga, na kojima je pokazivala zavidne vještine. Brajant je nakon završetka karijere bio trener svoje Điđi, kako ju je zvao odmilja i AAU momčadi. Nadimak Đijane bio je Mambacita. Igra riječi s obzirom na to da je nadimak Kobija bio Crna mamba.

Koliko su zapravo slični bili Kobi i njegova kćerka, možda najbolje govori i ovaj video. 

Podsjetimo, Đijana i Kobi poginuli su u nedjelju ujutro (po američkom vremenu) u helikopterskoj nesreći. Oni i još sedmero ljudi putovali su helikopterom prema "Akademiji Mamba Sports", koju je osnovao Kobi. Nakon što su upali u maglu u predgrađu Los Anđelesa Kalabasasu pilot je izgubio kontrolu nad helikopterom i srušio se.

Đijana je tog jutra trebala igrati utakmicu...

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na