ISTRAGE

Otkriven najduži tunel za krijumčarenje droge duž granice s Meksikom

Tunel je dug čak 1.313 metara, posjeduje lift, šine, sistem ventilacije i odvoda, kao i električne kablove visoke voltaže

Prilikom otvaranja tunela nije bilo hapšenja. Twitter

Fu. M. / Avaz.ba

30.1.2020

Američki zvaničnici saopćili su da je otkriven dosad najduži tunel za krijumčarenje koji se nalazi na granici s Meksikom.

Tunel je dug čak 1.313 metara, posjeduje lift, šine, sistem ventilacije i odvoda, kao i električne kablove visoke voltaže. Tunel povezuje industrijsku zonu u Tijuani u Meksiku te okolinu San Dijega u Kaliforniji.

Prilikom otkrivanja tunela nije bilo hapšenja niti je pronađena droga. Američke vlasti nisu saopćile ko je osumnjičen za korištenje tunela.

Tunel je otkriven u avgustu prošle godine, ali je informacija o tome tek objavljena. U potpunosti je mapiran, nalazi se na prosječnoj dubini od 21 metra ispod površine, a zasad nije poznato koliko je vremena bilo potrebno da bi se napravio, piše BBC.

Od 2016. godine je na granici Kalifornije i Meksika pronađeno mnogo tunela za krijumčarenje. Drugi tunel po dužini pronađen je u San Dijegu 2014. godine, a njegova dužina je iznosila 904 metra.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.