ENGLESKA

Nakon što je osnovala firmu: I lijepa gazdarica gola će čistiti stanove

Neki oduševljeni, drugi nisu

Belton: I kontrole bez odjeće. MERCURY PRESS

Avaz.ba

3.2.2020

Nakon što je nedavno objavljeno da će u Engleskoj nova firma obavljati poslove "golog čišćenja", tačnije čistačice će biti u toplesu ili potpuno gole, mnogi su to primili s oduševljenjem, ali su stigle i kritike. 

Posebno se na udaru onih kojima stvar ne prija našla vlasnica firme Niki Belton (Nikki) iz Plimuta, kojoj zamjeraju da neće ona čistiti gola, nego da će tome biti izložene radnice. 

Ona se sada javila i za britanske medije je rekla da to baš neće biti tako.

Naše uposlenice obavljat će poslove usisavanja, brisanja prašine i brisanja površina, ali bit će gole. Usluga košta 75 funti na sat (174 KM) za toples i rublje i 95 funti (220 KM) na sat za potpuno "golo čišćenje". Pet godina vodim posao normalnog čišćenja i cijena je bila 16,5 funti (38 KM) po satu, tako da mislim da će novi posao biti mnogo isplativiji. Hiljade ljudi već nas je kontaktiralo i prilično sam uvjerena da ćemo uspjeti. Želim dokazati i onima koji misle da ću stajati po strani, da neće biti tako. Odmah se nudim da očistim kod pet klijenata, a, uostalom, sve kontrole obavljenog posla radit ću gola - objasnila je Belton.

Vlasnica kaže da se nada uspjehu. MERCURY PRESS

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.