USKORO SAHRANA

Vanesa preuzela tijela: Posmrtni ostaci Kobija Brajanta i njegove kćerke predati porodici

Brojni navijači opkolili su dom Los Anđeles lejkersa "Staples Centar" kako bi se oprostili od košarkaša

Kobi i Đijana Brajant. AFP

Avaz.ba

4.2.2020

Nakon identifikacije pomoću otisaka prstiju mrtvozornik je proslijedio posmrtne Kobija Brajant (Kobe Bryant) i njegove kćerke Đijane (Gianna) porodici kako bi ih mogli sahraniti.

Posmrtne ostatke slavnog košarkaša i njegove kćerke preuzela je njegova supruga Vanesa (Vanessa), a među poginulima su još pilot Ara Zobajan, putnice Kristina Mauser (Cristina), Sara i Pajton Čester (Payton Chester), dok ostaci Džona (John), Keri (Carry) i Alise Altobeli još nisu preuzeti.

U nesreći poginulo devetero ljudi. AFP

Brojni navijači opkolili su dom Los Anđeles lejkersa "Staples Centar" kako bi se oprostili od Kobija, koji je 20 godina igrao za ovaj klub i donio im čak pet NBA naslova.

Ostavljali su brojne fotografije, majice, pisma, a Lejkersi će sve te stvari proslijediti Vanesi budući da su u narednih nekoliko dana morali očistiti područje oko dvorane.

- Vanesa nam se javila i rekla: "Moja porodica bi željela te stvari.'' Označit ćemo svaki od predmeta, majice, pisma, košarkaške lopte, plišane igračke. Stavit ćemo u posebne kontejnere i isporučiti porodici - rekla je Li Zeidman, predsjednica uprave "Staples Centra" za LA Times.

Podsjetimo, Brajant i njegova kćerka putovali su u akademiju Mamba kada se njihov helikopter srušio pri brzini od oko 300 kilometara na sat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.