ZANIMLJIVOSTI Američki predsjednik, čovjek o kojem se od 2017. najviše piše u medijima

Deset stvari koje ne znate o Donaldu Trampu

S obzirom na to da su mediji uvijek bili okupirani njegovim izjavama i odlukama, mnogi ne znaju previše o njegovom privatnom životu i ličnim osobinama

L. K. P. / Avaz.ba

Tramp: Bio poznat kao tajkun za nekretnine

Foto: Agencije


Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) jedna je od najkontroverznijih ličnosti u svijetu, između ostalog zbog mnogih oštrih političkih odluka, konzervativne politike, javnih ispada i objava na društvenoj mreži Twitter. Ogromnu medijsku pažnju dobio je kada se 2016. godine odlučio kandidirati na predsjedničkim izborima.

Prije toga je bio poznat kao tajkun za nekretnine i nije se previše pojavljivao u medijima. Nakon što je izabran za novog predsjednika SAD 20. januara 2017. godine, niti jedan dan nije mogao proći da se u medijima nije pisalo o njemu.

S obzirom na to da su mediji uvijek bili okupirani njegovim izjavama i odlukama, mnogi ne znaju previše o njegovom privatnom životu i ličnim osobinama. Donosimo vam deset zanimljivih stvari o Donaldu Trampu koje vjerovatno niste znali.

  • Donald Tramp jedna je od najkontroverznijih ličnosti u svijetu

    Donald Tramp jedna je od najkontroverznijih ličnosti u svijetu

    Foto: Agencije


Nema poroke

Tramp nikada nije pušio cigarete niti pio alkohol. Kada je bio mlad, njegov stariji brat Fred, koji je bio alkoholičar mnogo godina, savjetovao je mlađem bratu Donaldu da nikada ne proba ni alkohol ni cigarete. Fred je na kraju umro zbog ovisnosti 1981. godine.

Kladio se s vlasnikom WWE na “kečere”

Tramp je ljubitelj WWE hrvanja, odnosno „kečera“. Jednom prilikom 2007. godine je napravio opkladu s vlasnikom WWE korporacije Vinsom Mekmejhonom (Vince McMahon). Izabrali su po jednog hrvača i kladili se ko će pobijediti. Onaj čiji hrvač izgubi u dvoboju morao je izbrijati glavu. Tramp je pobijedio, a Mekmejhon je obrijao glavu.

Ima zvijezdu na stazi slavnih u Holivudu

Tramp ima svoju zvijezdu na Holivudskoj stazi slavnih. Nju je dobio 2007. godine za ulogu u produciranju TV emisije „Pripravnik'' (The Apprentice). Njegovu zvijezdu su huligani nekoliko puta uništavali.

Ima svoj brend votke

Iako ne pije alkohol, 2006. godine je pokrenuo vlastiti brend votke, koji je opisao kao „vrhunski proizvod odličnog pakovanja“. Nažalost, potrošači je nisu prepoznali kao vrhunski proizvod i proizvodnja Trampove votke je obustavljena 2011. godine zbog slabe prodaje.

Kao tinejdžer bio u vojnoj akademiji

Oduvijek je bio buran i agresivnog karaktera. Kada je imao 13 godina, roditelji su ga poslali u njujoršku vojnu akademiju kako bi se naučio disciplini.

Brak s Melanijom treći po redu

Njegova supruga je Melanija Tramp, Slovenka, a prije nje se ženio još dva puta. Od 1977. do 1992. godine je bio oženjen bivšom češkom skijašicom Ivanom Zelničkovom, koju je poslije varao s glumicom Marlom Mejpls (Maples). Njih dvije su se sukobile na skijalištu u Aspenu 1991. godine. Nakon razvoda sa Zelničkovom, 1993. godine se oženio upravo Marlom Mejpls, a razveli su se šest godina poslije.

Aktivno preispitivao Obamino porijeklo

Tramp je bio aktivni član pokreta koji je preispitivao porijeklo bivšeg američkog predsjednika Baraka Obame (Barrack). Čak je jednom prilikom poslao istraživače na Obamine rodne Havaje kako bi potkrijepili njegove optužbe. Kada je Obama javno pokazao svoj rodni list, Tramp ga je nazvao „takozvanim rodnim listom, ili šta već jeste“.

Pretjerano pedantan

Tramp je germafob, opsjednut je čistoćom ruku i nerado se rukuje s ljudima. Kada to mora učiniti, evidentno je da ima interesantnu naviku da drugu osobu brzo povlači za ruku prema sebi.

Zaljubljenik u ragbi, bio vlasnik tima

Tramp nikada nije odustao od svojih snova o ragbiju. U srednjoj školi je aktivno igrao ragbi. Sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća kupio je ekipu Nju Džersi Generals koja je igrala državnu ragbi ligu. Međutim, nije je uspješno vodio, da bi se na kraju ova ekipa ugasila.

Pravljenje frizure

Ono što je zaista zanimljivo i mnogima predmet šale je Trampova frizura. Ona je, inače, drugačija nego kada se on pojavi u javnosti. Tramp ima visoke zaliske, skoro do pola tjemena. Frizuru pravi svako jutro tako što fenira kosu prema naprijed, a zatim je začešlja. Prilikom njegovog gostovanja u američkoj emisiji „The Tonight Show“ dopustio je voditelju emisije Džimiju Falonu (Jimmy Fallon) da mu rukom raščupa kosu. Tu se mogla vidjeti Trampova stvarna frizura.

NA VRH

Podijeli članak na