VELIKA BRITANIJA

Izvrijeđali zastupnicu jer je pokazala golo rame, ona im izvrsno odgovorila

Brabin je izjavila da bi se njeni kritičari trebali baviti onim što žene govore, a ne šta su obukle

Zastupnica je u nevjerici da je golo rame izazvalo toliko komentara. Agencije

Avaz.ba

7.2.2020

Britanska zastupnica Trejsi Brabin (Tracy) pojavila se u haljini na jedno rame i tom je odjevnom kombinacijom izazvala brojne reakcije. 

Mnogi su pitali je li ta haljina primjerena za parlament, ali i obasipali, uistinu, ružnim komentarima, poput onih da izgleda pijano i potpuno vulgarno. 

Međutim, Brabin im je odlučila odgovoriti te se obratila svima koji su je kritizirali, poručivši im da bi "trebali obratiti pažnju na ono što žene govore, a ne šta su obukle" te dodala da nije ništa od onog kako su je nazivali. Napisala je i da je u nevjerici da jedno rame može izazvati toliko komentara.


Brabin: Oštro odgovorila kritičarima. Agencije

Gostovala je u BBC-jevoj emisiji "Breakfast this morning", u kojoj je rekla da je mogla jednostavno zanemariti sve kritike, no odlučila je odgovoriti jer je osjećala da ima tu odgovornost. 

Pojavila se s ogrlicom s natpisom sufražetkinja: Courage Calls to Courage Everywhere i rekla da se ona nalazi u privilegiranom položaju i može javno reagirati na ovakve komentare, no istovremeno je svjesna da nemaju sve žene tu mogućnost.

- Napravila sam to zbog svih žena koje se s ovim muče na dnevnoj razini. Takve komentare pokušavam ne shvatati preozbiljno i ne nervirati se zbog njih, a i količina pozitivnih komentara koje sam dobila definitivno je mnogobrojnija od loših komentara - dodala je.

"Daily Mail" piše kako Brabin nema namjeru dodatno se osvrtati na komentare, naročito jer svi dolaze od internetskih ratnika koji sjede iza tipkovnice u spavaćoj sobi vlastite mame te istovremeno jedu rezance i prigovaraju ljudima o kojima nište ne znaju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.