PROSLAVA ŽIVOTA Simboličan datum

Kobi i Đijana neće imati sahranu: Oglasila se Brajantova supruga

Navijači širom Amerike su nakon helikopterske nesreće počeli dolaziti ispred legendarne dvorane kako bi odali počast svom idolu

I. K. / Avaz.ba
08.02.2020 08:18

Đijana i Kobi

Foto: Agencije

Oproštaj i sahrana od Kobija Brajanta (Kobe Bryant), njegove ćerke Ðijane (Gianna) i još sedmoro nastradalih u padu helikoptera 26. januara održat će se 24. febrauara u Los Anđelesu u 10 sati. 

Kako prenosi CNN, pozivajući se na izvore bliske Brajantovoj porodici neće biti klasične komemoracije, već takozvane "proslave života" koja će se održati u "Staples centeru", dvorani LA Lejkersa, a to je potvrdila i Vanesa Brajant (Vanessa Bryant), supruga poginulog košarkaša. 

Navijači širom Amerike su nakon helikopterske nesreće počeli dolaziti ispred legendarne dvorane kako bi odali počast svom idolu. Dresovi Brajanta, poruke i svijeće već danima stoje ispred "Staples centera".

Datum oproštaja je simboličan, jer je Brajant tokom većeg dijela karijere nosio dres sa brojem 24, a njegova 13-godišnja kćerka broj 2 u ekipi Osnovne škole, gdje je trenirala košarku.

Razlika između sahrane i proslave života

U Americi se nerijetko dešava da ljudi umjesto sahrane izaberu da održe proslavu života. Bitna razlika između sahrane i proslave života je što je u drugom slučaju atmosfera vedrija, i više se gleda na pozitivne aspekte života preminulih osoba i njihovim duhovitim situacijama. 

Također, proslava života se ne održava u crkvi poput komemoracije ili sahrane, već u kući ili nekom specijalnom mjestu poput "Staples centera" u Los Anđelesu gde će biti Kobijeva i Đijanina proslava. 

Komentari

NA VRH