AMERIKA

Detalji zločina u Sent Luisu: Ajla Zekan izbodenog vozača izbacila iz taksija

Uhapšena tokom saobraćajne kontrole

Ajla Zekan izbola taksistu. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

10.2.2020

Ajla Zekan (21) iz Sent Luisa, koja je uhapšena u subotu zbog sumnje da je nekoliko dana ranije počinila zločin nad taksistom i ukrala njegovo vozilo, bit će smještena u zatvor u okrugu Džeferson. 

Zekan je uhapšena tokom saobraćajne kontrole, a, kako je objavio ured šerifa, vjeruje se da je upravo ona bila putnica u taksi vozilu koja je 4. februara čak 11 puta ubola vozača. 

Kako prenose američki mediji, Zekan je zaustavila taksi oko 21 sat u blizini bolnice ''Mercy South'' i tražila da je preveze do ulice Windermire u gradu Imperial. 



Vozač kojeg je izbola Ajla Zekan. KMOV4

Prema navodima policije, upravo se na raskrsnici te ulice dogodio zločin. Zekan je izbola vozača Inama Kataka (Khattak).

Taksista je nakon što je izboden dotrčao do obližnje kuće i tražio pomoć. Ajla Zekan je ukrala njegovo vozilo i napustila mjesto zločina.

- Bio je u velikoj agoniji i bolu. Oči su mu gorjele od bola - rekao je Katakov prijatelj Sakid Kan (Saqid Khan) nakon što ga je posjetio u bolnici.


Ajla Zekan. Avaz

Prošle sedmice ured šerifa okruga Džeferson je objavio fotografije na kojima se vidi žena za koju vjeruju da je izbola taksistu. Naveli su kako fotografije nadzorne kamere pokazuju ženu u prodavnici u blizini bolnice malo prije nego što je zaustavila taksi.

Uhapšena je u subotu i bit će smještena u zatvor u okrugu Džeferson, a određena joj je i kaucija od pola miliona dolara, i to u gotovini. 

Američki zakoni, inače, predviđaju da se kaucija može platiti i nekretninom, međutim, u ovom slučaju osumnjičena zatvor može napustiti samo uz plaćanje u kešu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.