SVIJET Jedan od najvećih derbija

Amerikanci žele organizirati "el klasiko", i to u gradu grijeha

Spektakl bi se mogao desiti predstojećeg ljeta

Piše: J. A. / Avaz Sport

Real i Barca redovno igraju ljetne pripremne mečeve u SAD

Foto: AFP


Jedan od najvećih nogometnih derbija svijeta, španski duel između Real Madrida i Barcelone mogao bi se odigrati u Sjedinjenim Američkim Državama.  

Kako prenose američki mediji, čelnici tradicionalne američke turneje žele predstojećeg ljeta organizirati "el klasiko", i to u Las Vegasu, koji je poznat i kao grad grijeha.

Dom bi bio novi stadion Alidžant u Las Vegasu, vrijedan skoro 2.000.000.000 dolara, koji će od naredne sezone biti domaćin NFL tima Rejders. 

  • Novi stadion Alidžant u Las Vegasu

    Novi stadion Alidžant u Las Vegasu

    Foto: Screenshot


Neki izvori navode da se razmatra i druga lokacija, ništa manje spektakularna, a u pitanju je još jedan NFL "svemirski brod".

Gradnja novog stadiona u Los Anđelesu na kojem će igrati Remsi i Čardžersi, koštala je čak 5.000.000.000 dolara, uključujući okolinu. Što se tiče nove "Crne rupe" u Las Vegasu, imat će kapacitet od 61.000 mjesta za utakmice evropskog nogometa.

Real i Barca redovno igraju ljetne pripremne mečeve u SAD, a 2017. su imali i međusobni susret u Majamiju. Prošlog ljeta, Real je igrao s Bajernom, Arsenalom i Atletiko Madridom, a Barcelona protiv Napolija.

Više o temi

JUVENTUS
Velikani ponovo žele Pjanića
NA VRH

Komentari