MAJSTORI

Juve i Ronaldo su savršena kombinacija: Pročitajte koliko "Stara dama" zarađuje dolaskom Portugalca

Ronaldo je u Juventusu odigrao 71 utakmicu i zabio čak 51 gol

Ronaldo: Igra sjajno i u poznim godinama. AFP

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

13.2.2020

Kada je prije godinu i po Kristijano Ronaldo (Cristiano), nakon punih devet godina, napustio Real i za 105 miliona prešao u Juve, malo ko je mislio da je to bio u svakom mogućem smislu fenomenalan potez ''Stare dame''.

Iako je napunio 33 godine, kada se sagleda njegov boravak tokom 18 mjeseci u Torinu, pokazalo se kao savršena investicija.

Juventus je ove sedmice produžio sponzorski ugovor s kompanijom "Allianz" do ljeta 2030. godine i, prema tom ugovoru, "Stara dama" će zaraditi čak 103 miliona eura, odnosno više od 10 miliona na godinu.

Prisustvo Ronalda u Torinu je bio svakako ključni faktor za dogovor ove saradnje, ali "Allianz" nije jedini koji je procijenio da je idealan trenutak da se baš sada reklamira preko Juventusa.

Ronaldo: Igra sjajno i u poznim godinama. AFP

Mediji prenose da njemački proizvođač sportske opreme "Adidas" ne želi da ostane bez saradnje s Juventusom, pa nudi novi ugovor vrijedan čak 51 milion eura godišnje, za razliku od sadašnjih 23 miliona.

Istovremeno, ugovor s Juventusom je poboljšao i popularni proizvođač terenskih automobila "Jeep" sa 17 na 42 miliona eura.

Juventus zarađuje ogroman novac i zahvaljujući prodaji dresova s imenom Ronalda. Od njegovog dolaska je prodao dresove u vrijednosti više od 100 miliona eura.

Ronaldo je u Juventusu odigrao 71 utakmicu i zabio čak 51 gol, a zabilježio je 13 asistencija. Nije loše za fudbalera koji je nedavno napunio 35 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.