ŠOKANTNO Užasna zlodjela tinejdžera iz Sent Luisa otkrivena su igrom slučaja

Djevojčica od 11 godina rodila bebu, zlostavljao je rođak

Protiv tinejdžera je podignuta optužnica zbog teškog seksualnog zlostavljanja, silovanja i incesta

Avaz.ba
19.02.2020 16:55

Norvin u pritvoru

Foto: Law Enforcement Today

Užasna zlodjela 17-godišnjeg tinejdžera iz Sent Luisa u američkoj saveznoj državi Misuri otkrivena su igrom slučaja. Osoblje bolnice obavijestilo je policiju nakon što je njegov otac u utorak prošle sedmice donio novorođenče u bolnicu i servirao im nevjerovatnu priču. 

Francisko Havijer Gonzales Lopez (Francisco Javier Gonzalez) rekao im je da mu je neko ostavio bebu ispred ulaznih vrata. Dijete je još imalo pupčanu vrpcu i bilo je hipotermično. Kad mu je policija istog dana pokucala na vrata, Amerikanac je ispričao istinu. Otac djeteta je njegov sin Norvin Leonidas Lopez Kante (Cante, 17), a majka 11-godišnja djevojčica iz komšiluka.

Francisko je, međutim, odlučno poricao da je znao za seksualno zlostavljanje djevojčice i trudnoću. Sve je, navodno, saznao tek kad se iznenada porodila.

Kasnije, prilikom saslušanja, Norvin je priznao da je godinu, oko dva puta sedmično, ukupno skoro sto puta, silovao djevojčicu, s kojom je u srodstvu i koja se porodila u kadi. I otac i sin su uhapšeni i nalaze se u pritvoru.

Protiv tinejdžera je podignuta optužnica zbog teškog seksualnog zlostavljanja, silovanja i incesta. Njegovom ocu Francisku Gonzalesu prijeti pokretanje postupka zbog ugrožavanja sigurnosti djeteta. Povrh svega, ilegalno boravi u Sjedinjenim Državama, odakle je ranije već bio protjeran.

Komentari

NA VRH