VIRUS

Strah u kostima: Od glave do pete u najlonu za let avionom

Ponašanje putnika samo je još jedan dokaz rasta panike zbog zaraze, a do sada je u Australiji potvrđeno 15 pacijenata s koronavirusom

Strah od koronavirusa. Printscreen

Avaz.ba / Daily Mail

19.2.2020

Muškarac koji se ukrcao na let iz australskog Sidneja do otoka Hamiltona nedaleko od obale Australije, izazvao je čuđenje među ostalim putnicima. On i njegov pratilac izgledali su kao da ih to sve ne dira, mirno sjedeći u svojim sjedalima omotani u najlon, ispod kojeg su se vidjele maske na licima te rukavice, piše "Daily Mail".  

Ponašanje putnika samo je još jedan dokaz rasta panike zbog zaraze, a do sada je u Australiji potvrđeno 15 pacijenata s koronavirusom. Svi su slučajevi u direktnoj ili indirektnoj povezanosti s kineskim gradom Vuhanom, mjestom gdje se dogodio i prvi slučaj bolesti.

Pet zaraženih nalazi se u Kivinslendu, odakle je i spomenuti let krenuo. Prizor muškaraca u najlonu zabilježila je korisnica Twittera.

Poput mnogih zemalja, Australija je zabranila ulazak posjetiocima koji su u posljednjih 14 dana bili u kontinentalnoj Kini, bez obzira na nacionalnost.

Australskim državljanima dopušten je ulazak u zemlju, ali moraju ući u 14-dnevni karantin ako su nedavno bili u Kini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.