IZBORI

Sanders poručio Putinu: Nećete se više miješati u američke izbore

Kremlj je jučer opovrgnuo da se Moskva miješa u američku predsjedničku kampanju

Sanders, Putin. Agencije

Avaz.ba

22.2.2020

Demokratski predsjednički kandidat Barni Sanders (Bernie) jučer je upozorio Rusiju da se ne miješa u američke izbore nakon što su mu američki dužnosnici rekli da Moskva pokušava pomoći njegovoj kampanji.

Obavještajna zajednica nam govori da se miješaju u ovu kampanju, upravo sada, 2020. I gospodinu Putinu sam rekao, budem li izabran za predsjednika, vjerujte mi, nećete se više miješati u američke izbore - rekao je Sanders novinarima u Bakersfildu u Kaliforniji. 

Očekuje se da će Sanders, 78, demokratski socijalist iz Vermonta, biti favorit za demokratskog kandidata te da će pobijediti danas na predizborima u Nevadi.



Donald Trump. Agencije

"The Washington Post" je jučer, citirajući osobe upoznate s tom stvari, objavio da su američki zvaničnici rekli Sandersu o ruskim naporima te također obavijestili republikanskog predsjednika Donalda Trampa (Trump) i američke zastupnike. 

Izvor iz Kongresa potvrdio je da su obavještajni dužnosnici rekli zastupnicima kako se čini da se Rusija angažirala u dezinformiranju i propagandnoj kampanji kako bi ojačala kampanje i Sandersa i Trampa.

Kremlj je jučer opovrgnuo da se Rusija miješa u američku predsjedničku kampanju da ojača Trampove ponovne izborne šanse. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.