SJEDINJENE DRŽAVE

Sanders vodi u Nevadi, čestitao mu i Tramp

Džo Bajden i ostali umjereni kandidati u Demokratskoj stranci ističu da je Sanders previše liberalan

Sanders: Mi ljude spajamo. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

23.2.2020

Senator iz Vermonta Berni Sanders (Bernie), prema jutrošnjim projekcijama CNN-a, odnio je pobjedu demokrata u Nevadi, dok je bivši potpredsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) na drugom mjestu.

Treće mjesto zauzeo je bivši gradonačelnik Saut Benda u Indijani Pit Butidžidž (Pete Buttigieg), a četvrto senatorka iz Masačusetsa Elizabet Voren (Elizabeth Warren)

Džo Bajden i ostali umjereni kandidati u Demokratskoj stranci ističu da je Sanders previše liberalan i da zbog toga ne bi mogao pobijediti Trampa, ali glasovi onih koji podržavaju demokrate pokazuju drugačije.

- Tramp i njegovi prijatelji misle da će osvojiti ove izbore. Oni misle da će pobijediti tako što će razdvajati ljude, na osnovu boje njihove kože, mjesta rođenja, vjere ili seksualne orijentacije. Mi ćemo pobijediti tako što ćemo raditi upravo suprotno. Mi ljude spajamo - poručio je Sanders u San Antoniju.

Tamp je na Twitteru na svojevrstan način čestitao Sandersu.

- Izgleda da ludom Berniju dobro ide u velikoj saveznoj državi Nevadi. Bajden i ostali izgledaju slabo, ali nema šanse da Mini Majk (Majkl Blumberg) restartuje kampanju nakon najgore debate u historiji predsjedničkih debata. Čestitke, Berni, ne dozvoli da ti to oduzmu - poručio je Tramp.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.