VANREDNE MJERE

Zbog koronavirusa otkazan karneval u Veneciji, broj zaraženih raste

Gradonačelnik najavio da ne misli "zatvoriti grad"

Mjere sigurnosti od širenja zaraze koronavirusom u Italiji se nastavljaju. AFP

Fu. M. / Avaz.ba

23.2.2020

Mjere sigurnosti od širenja zaraze koronavirusom u Italiji se nastavljaju. Čuveni Venecijanski karneval se odgađa zbog sve većeg broja slučajeva zaraze na sjeveru države, objavio je predsjednik regije Veneto Luka Zaia (Luca).

- Moramo uvesti drastične mjere - rekao je Zaia, naglasivši da je broj zaraženih od virusa Covid-19 u Venetu porastao na 19, a dvoje starijih ljudi je hospitalizirano u Veneciji.

Gradonačelnik Milana Đuzepe Sala (Giuseppe) zatražio je od predsjednika regije Lombardija Atile Fontane (Atila) da zatvori gradske škole zbog mjera opreza od širenja koronavirusa, prenosi italijanska novinska agencija "Ansa".

Vanredno stanje u Italiji. AFP

Gradonačelnik je najavio da ne misli ''zatvoriti grad'', ali smatra da u gradu ima mnogo događanja, zbog čega će ih biti razumno odgoditi. Smatra da će sedmica biti dovoljna za ispunjavanje mjera sigurnosti.

- To je karnevalska sedmica, a neke su škole ionako već zatvorene od četvrtka, pa mislim da je logično da se odluka produži od ponedjeljka i primijeni na području urbanog djela Milana - rekao je Fontana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.