CRNA GORA

Đukanović: Suočili smo se s brutalnom medijskom kampanjom

Crna Gora se suočava s višestrukim udarima, iznutra i izvana, kazao Đukanović

Đukanović: Višestruki udari izvana i iznutra. Instagram

Fu. M. / Avaz.ba

24.2.2020

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je da se Crna Gora suočava s višestrukim udarima iznutra i izvana, ali da sigurnost države nije ugrožena, prenose agencije.

- Crna Gora se suočava s višestrukim udarima, iznutra i izvana, kroz otvorenu spregu crkve s nacionalističkim vansistemskim djelovanjem, usmjerenim na urušavanje pravnog poretka i negiranje građanskog i multietničkog karaktera crnogorske države, što bi u krajnjem značilo povratak na srednjovjekovni sistem u kojem je crkva bila iznad države i građana - rekao je čelnik Crne Gore.

Đukanović: Crna Gora se suočila sa optužbama samo jedne vjerske zajednice. Instagram

Izjavio je to, kako je saopćeno iz Službe za informiranje predsjednika Crne Gore, u govoru koji je održao u Ženevi na 43. sesiji Vijeća UN-a za ljudska prava.

Govoreći o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, zbog kojeg veliki broj osoba protestira dva puta sedmično, Đukanović je kazao da se posebno nakon njegovog usvajanja Crna Gora suočila s optužbama samo jedne vjerske zajednice.

Đukanović: Pokušaji da se država optuži da namjerava da otima crkvenu imovinu. Instagram

- Suočili smo se i s brutalnom medijskom kampanjom dominantno iz bližeg okruženja, s vještim manipulacijama i pokušajima da se država optuži da namjerava da otima crkvenu imovinu i mijenja njihovu višestoljetnu namjenu - kazao je, uz poruku da "stabilnost države nije ugrožena".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.