LOS ANĐELES Ceremonija u čast legendarnog košarkaša

Vanesa Brajant nije mogla zaustaviti suze: Ne znam kako sam zaslužila čovjeka kao što je Kobi

"Proslava života" u Stejpls centru okupila mnoge poznate ličnosti

E. J. / Avaz.ba
24.02.2020 20:22

Navijači stižu u Stejpls centar

Foto: AFP

U Stejpls centru u Los Anđelesu, dvorani Lejkersa, odvija se ceremonija u znak sjećanja na Kobija (Kobe) i Đijanu Brajant (Gianna Bryant), legendarnog američkog košarkaša i njegovu kćerku koji su, uz još sedam osoba, poginuli u padu helikoptera 26. januara u Kaliforniji.

- Bio je najbolji muž. Volio me više nego što mogu da zamislim. Ne znam kako sam zaslužila čovjeka kao što je Kobi. Nije bio samo košarkaš, bio je i umjetnik. Zato su pogođeni svi širom svijeta - izjavila je Brajantova supruga Vanesa (Vanessa) o legendi NBA i svjetske košarke, prenosi B92.

Brajant je svih 20 sezona u najjačoj svjetskoj ligi (1996./2016.) proveo u redovima Los Anđeles lejkersa s kojima je pet puta bio NBA prvak. Kobijevim stopama krenula je i njegova kćerka Đijana…

  • Vanesa govorila o suprugu i kćerki
    Vanesa govorila o suprugu i kćerki Foto: AFP

- Điđi bi vjerovatno bila najbolji igrač u WNBA. Htjela je da promijeni način na koji se žene vide u sportu, čak je i pisala o tome stalno u školi.

Đijana Brajant bila je tako dobra i obzirna. Znala je koliko mi znače njeni poljupci, nikada nije zaboravila da me poljubi ujutru i uvečer. Bila je moj najbolji prijatelj - rekla je Vanesa, koja na pozornici u dvorani nije mogla zaustaviti suze.

Ova ceremonija, kojoj prisustvuju mnoge poznate ličnosti, nazvana je "Proslava života". Stejpls centar rasprodat je u potpunosti. Svi prisutni su dobili i knjigu s porodičnim fotografijama porodice Brajant. 

Komentari

NA VRH