LOS ANĐELES

Vanesa Brajant tuži kompaniju u čijem helikopteru su poginuli Kobi i Đijana

Prvobitni nalazi nisu pokazali tragove mehaničkog kvara

Vanesa Brajant tokom ceremonije u Stejpls centru. AFP

E. J. / Avaz.ba

24.2.2020

Vanesa Brajant (Vanessa Bryant) podnijela je tužbu protiv kompanije u čijem je vlasništvu helikopter u kojem su 26. januara poginuli legendarni NBA košarkaš Kobi Brajant (Kobe) i njegova kćerka Đijana (Gianna).

U tužbi se navodi da je kompanija "Island Express Helicopters" dozvolila helikopteru da leti u gustoj magli i niskim oblacima, što su uvjeti u kojima su "agencije za provođenje zakona i turističke kompanije prizemljile svoje helikoptere". 

Američka državna agencija za sigurnost u prijevozu još istražuje nesreću, a prvobitni nalazi nisu pokazali tragove mehaničkog kvara.


Džordan sa Brajantovom suprugom u Stejpls centru. AFP

Tužba je predata u Los Anđelesu isti dan kada je u ovom gradu, u dvorani Stejpls centar, održana ceremonija u znak sjećanja na Vanesinog muža i kćerku.

Uplakani Majkl Džordan (Michael Jordan) je tokom ceremonije u Stejpls centru, domu Los Anđeles lejkersa, rekao da je sa "Kobijem Brajantom umro i dio njega".

- Obećavam, od danas ću živjeti sa uspomenama i saznanjem da sam imao mlađeg brata - dodao je Džordan, po mnogima najveći košarkaš u historiji.

U nesreći je, pored Brajanta i njegovu kćerke, život izgubilo još sedam osoba, uključujući pilota Aru Zobajana (Zobayan).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.