EPIDEMIJA

Bugarska poduzima mjere protiv koronavirusa

Otkazane vojne ceremonije u dvoranama povodom bugarskog nacionalnog praznika 3. marta

Svi aerodromi snimaju se termalnim kamerama. BTA

Avaz.ba

25.2.2020

Bugarska se usmjerava na povratnike iz Italije dok sačinjava mjere protiv širenja novog koronavirusa. Niko u zemlji nije zaražen, izjavio je čelnik Vojnomedicinske akademije u Sofiji, general Ventsislav Mutafčijski novinarima u Sofiji u utorak.

Svi aerodromi snimaju se termalnim kamerama, kazao je Mutafčijski, dodajući da je još na stotine kamera postavljeno na svim graničnim prijelazima u Bugarskoj.

Bugarski nacionalni avioprijevoznik ''Bulgaria Air'' otkazao je letove za Milano i iz Milana između 25. februara i 27. marta.

Ministarstvo unutrašnjih poslova izvijestilo je da je danas održana obuka na sofijskom aerodromu o djelovanju u slučaju otkrivanja koronavirusa.


Pokrenuta telefonska linija. BTA

Ministarstvo zdravstva pokrenulo je telefonsku liniju koja radi 24 sata dnevno radi odgovora na pitanja vezana za koronavirus.

Javna dešavanja nisu zabranjena, ali su vojne ceremonije u dvoranama povodom bugarskog nacionalnog praznika 3. marta otkazane.

Nekoliko ljudi nalazi se u bolnici radi nadzora. Oni su primljeni u bolnicu u južnom gradu Plovdivu po povratku iz Italije i čekaju svoje rezultate testova na koronavirus.

Za troje mještana jugoistočnog grada Haskovo, koji su se prije nekoliko dana vratili iz Milana, preporučeno je da ostanu u karantinu 14 dana kao preventivna mjera.

Bugarski nogometni klub Ludogorets objavio je na svojoj stranici da je obaviješten od UEFA-e da će njegov meč s Interom zakazan za četvrtak biti odigran na praznom stadionu San Siro u italijanskom gradu Milanu, prenosi bugarska novinska agencija BTA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.