SVIJET U Kini zaraženo novih 427 osoba

Najveći porast zaraženih u Južnoj Koreji, u Iranu od koronavirusa umro parlamentarni zastupnik

Prema novoj procjeni WHO-a, rizik širenja i utjecaja koronavirusa je sada jako visok na globalnom nivou

Piše: Avaz.ba

Južna Koreja ima 3.150 slučaja zaraze

Foto: Agencije


Koronavirusom u Kini je zaraženo novih 427 osoba, što je više nego dan ranije kada ih je bilo 327, javljaju kineske zdravstvene vlasti.

Ukupan broj zaraženih tako je u Kini dostigao 79.251. Jučer je od posljedica zaraze virusom COVID-19 umrlo 47 osoba, a dosad je u tom dijelu svijeta umrlo 2.835 ljudi. 

Južna Korejaima 3.150 slučaja zaraze, bori se s najvećim širenjem virusa izvan Kine. Broj umrlih popeo se na 17. 

Koronavirus je ukupno u svijetu ubio najmanje 2.900 ljudi, veliku većinu u kopnenoj Kini. Zaraza je prisutna na svim kontinentima osim na Antarktiku.
  • Prema posljednjim podacima, u svijetu je zaražena 85.691 osoba

    Prema posljednjim podacima, u svijetu je zaražena 85.691 osoba

    Foto: Agencije


Prema posljednjim podacima, u svijetu je zaražena 85.691 osoba, a umrle su 2.933 osobe. Do sada se izliječilo 39.766 ljudi. 

Broj zaraženih porastao je u Italiji, SAD, Španiji, Japanu, Iraku, Iranu i drugim zemljama. Nizozemska i Island su prijavili prve slučajeve zaraze.

Kako javljaju iranski mediji, parlamentarni zastupnik Muhamed Ali Razmani Dastak (Mohammad Ali Ramazani Dastak) umro je od koronavirusa. 

Prema novoj procjeni WHO-a, rizik širenja i utjecaja koronavirusa je sada jako visok na globalnom nivou. No, još se ne smatra da je riječ o pandemiji.

U Hrvatskoj je zabilježeno ukupno pet slučajeva zaraze koronavirusom. U nova dva slučaja riječ je o članovima porodice prvog i trećeg zaraženog. I oni su bili u izolaciji.

U Italiji je zaraženo 889 ljudi, a od toga je 64 u kritičnom stanju. Francuska je zabilježila 20 novih slučajeva, Njemačka 19, Španiji 16, a Švicarska 15 novooboljelih.

NA VRH

Komentari