VELIKA BRITANIJA

Prvi javni susret Herija i Vilijama: Megan nije skidala osmijeh s lica

Prošle godine, ceremonija je bila daleko prisnija

Misa u Vestminsterskoj opatiji. AFP

Avaz.ba

9.3.2020

Megan Markl (Meghan Markle) i princ Heri (Harry) obavili su danas posljednju službenu obvezu prije konačnog rastanka od britanske kraljevske porodice i početka novog života u Kanadi. Sve oči bile su uprte u vojvodu i vojvotkinju od Sussksa koji se danas prvi put nakon četiri mjeseca susreo s princom Vilijamom (Williamom) i vojvotkinjom Kejt (Kate), piše Daily Mail.

Na tradicionalnoj misi u Vestminsterskoj opatiji sjedili su u drugom redu kada su stigli Vilijam i Kejt.


Zahladili odnosi. AFP

Mediji navode kako je nasmiješena Megan klimnula glavom i pozdravila ih, te kurtoazno mahnula paru. Dok su zauzimali svoja mjesta u prvom redu, okrenuli su se i pozdravili princa Edvarda (Edward)i njegovu suprugu Sofi (Sophie). Ovo je prvi javni susret braće otkako su princ Heri i Megan objavili da se povlače iz kraljevske poridice i odriču svih službenih dužnosti. 

Nakon Vilijama i Kejt, u crkvu su ušli princ Čarl (Charles) i Kamila (Camilla), a potom je stigla i britanska kraljica Elizabet (Elizabeth II) uz zvukove fanfara.



Dolazak kraljice. AFP

Prošle godine, ceremonija je bila daleko prisnija. Heri i Megan su zajedno s Vilijamom, Kejt, Čarlsom i Kamilom čekali da stigne kraljica, prije nego što su učestvovali u "procesiji za kraljicu"

Ove godine nijedan par nije se odlučio za takav scenarij te su nakon susreta s crkvenim osobljem zauzeli svoja mjesta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.