KORONAVIRUS

Vučić: Molim penzionere da ne izlaze, neka im hranu donese neko mlađi

U Srbiji ima svega, niko neće ostati gladan i niko ne treba paničiti zbog namirnica, poručio je Vučić

Vučić: Čeka nas teško vrijeme. Arhiv

Avaz.ba

14.3.2020

U Predsjedništvu Srbije završen je sastanak Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posljedica bolesti koju izaziva koronavirus po privredu, kojim je predsjedavao srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić.



Teško vrijeme

On je nakon sastanka kazao kako u Srbiji ima svega, da niko neće ostati gladan i da niko ne treba paničiti zbog namirnica, jer da niko ništa na svijetu ne proizvede, Srbija ima svega za narednih godinu. 

- Strah obraz kalja pa tako danas u prodavnicama Njujorka, Beča, Luksemburga nema apsolutno ničega, sve je odneseno i rafovi su prazni. Toga kod nas neće biti - rekao je Vučić.


Zasjedao Krizni štab Srbije. Agencije

Istaknuo je kako nas "čeka teško vrijeme, a bit će još teže, jer broj oboljelih raste i mnogi će ostati bez svojih voljenih".

- Molim penzionere da ne izlaze, neka im hranu donese neko mlađi, od 15-20 godina, organizirat ćemo se, donijet ćemo vam na prag - poručio je Vučić.


Vanredno stanje

Na pitanje hoće li biti uvedeno vanredno stanje, Vučić je rekao da je to najlakše učiniti i skinuti odgovornost sa sebe, ali je upitao "šta ako se sada uvede, a nakon 21 dana, kada epidemija bude na vrhuncu, djeca i penzioneri počnu izlaziti napolje kad je najgore, jer im je svega više dosta i moraju da izađu".

U Srbiji je jutros do 8 sati registrirana 41 osoba zaražena koronavirusom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.