SVIJET Ukupan broj zaraženih u toj zemlji dosegnuo je 18

Koronavirus širi se i Turskom, 12 zaraženih

Turski ministar zdravstva Fahretin Koča izvijestio je da su dva nova slučaja povezana s prvim detektiranim slučajem zaraze

Avaz.ba

Koča: 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Foto: Agencije


Turska je jučer zabilježila 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj novih slučajeva od prošle sedmice kad je objavljena prva zaraza. Time je ukupan broj zaraženih u toj zemlji dosegnuo 18.

Turski ministar zdravstva Fahretin Koča (Fahrettin Koca) izvijestio je da su dva nova slučaja povezana s prvim detektiranim slučajem zaraze, sedam oboljelih nedavno je doputovalo iz Evrope, a tri građana Turske je nedavno boravilo u SAD-u.

  • Koča: 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

    Koča: 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom

    Foto: Agencije


Također, Turska je pojačala mjere za zaustavljanje širenja virusa, zatvarajući škole i fakultete, održavajući sportske događaje bez prisustva gledalaca i odgađajući letove za mnoge zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da će od ponedjeljka barovi i noćni klubovi biti zatvoreni, dok se hiljade muslimana, koji se vraćaju u Tursku s hodočašća u Saudijskoj Arabiji, iz mjera predostrožnosti smješta u karantenu.

Više o temi Koronavirus

Više o:

Koronavirus Turska
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na