SVIJET

Koronavirus širi se i Turskom, 12 zaraženih

Turski ministar zdravstva Fahretin Koča izvijestio je da su dva nova slučaja povezana s prvim detektiranim slučajem zaraze

Koča: 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Agencije

Avaz.ba

16.3.2020

Turska je jučer zabilježila 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni broj novih slučajeva od prošle sedmice kad je objavljena prva zaraza. Time je ukupan broj zaraženih u toj zemlji dosegnuo 18.

Turski ministar zdravstva Fahretin Koča (Fahrettin Koca) izvijestio je da su dva nova slučaja povezana s prvim detektiranim slučajem zaraze, sedam oboljelih nedavno je doputovalo iz Evrope, a tri građana Turske je nedavno boravilo u SAD-u.


Koča: 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Agencije

Također, Turska je pojačala mjere za zaustavljanje širenja virusa, zatvarajući škole i fakultete, održavajući sportske događaje bez prisustva gledalaca i odgađajući letove za mnoge zemlje.

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da će od ponedjeljka barovi i noćni klubovi biti zatvoreni, dok se hiljade muslimana, koji se vraćaju u Tursku s hodočašća u Saudijskoj Arabiji, iz mjera predostrožnosti smješta u karantenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.