COVID -19

Beč u sajamskom centru priprema 880 kreveta za oboljele od koronavirusa

Trenutno imamo mali broj oboljelih, ali ukoliko se pojavi situacija kao u drugim zemljama, poput Italije, bit ćemo spremni, rekao je gradonačelnik

Mjere predostrožnosti. Agencije

Avaz.ba

16.3.2020

Grad Beč poduzima mjere predostrožnosti od koronavirusa i u sajamskom centru "Messe Wien" priprema 880 kreveta za pacijente s blažim oblicima oboljenja. 

Kreveti u hali A sajamskog centra "Messe Wien" u Leopoldštatu namijenjeni su pacijentima kojima nije potrebno liječenje u bolnici, ali isto tako ne mogu biti njegovani u svojim domovima, jer naprimjer, žive sami ili se svi članovi njihove porodice nalaze u bolnici i slično.

- Ovo nije bolnica nego prostor za njegu - objasnio je gradonačelnik Ludvig (Ludwig) i naglasio da je riječ o mjeri predostrožnosti. 

Kapaciteti se po potrebi mogu proširiti izvan 880 prvobitno planiranih kreveta. Prostor koji sljeduje pacijente prema zakonu, a to je 10 do 12 kvadratnih metara za njegu, u ovom slučaju je, također, zagarantiran.


Ludvig: Bit ćemo spremni. Agencije

Tokom vikenda je provedena neophodna infrastruktura, kao što su tuševi, toaleti i ormarići na zaključavanje, a u isporuci se nalaze kreveti, madraci i posteljine. Ukoliko prostor dođe u upotrebu, na licu mjesta će se naći i medicinska pomoć.

- Trenutno imamo mali broj oboljelih, ali ukoliko se pojavi situacija kao u drugim zemljama, poput Italije, bit ćemo spremni - rekao je gradonačelnik Mihael Ludvig (Michael Ludwig).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.