PREKINUT TURNIR

Almedin Fetahović za "Avaz": Ovdje je haos, ako je samo jedan čovjek imao koronavirus, dobit će ga i ostalih 200!

Navodno je jedan borac iz Italije imao povišenu temperaturu i odmah su ga vratili kući, kaže bh. selektor

Almedin i Adem Fetahović tokom turnira u Londonu. Avaz

Piše: E. J. / Avaz.ba

16.3.2020

- Ne dramatizujem ako kažem da je ovdje haos. Do jučer su tvrdili da je sve uredu, da će se takmičenje održati kako je planirano. Pitao sam: "A šta je s koronavirusom?" Na to su samo odmahnuli rukom i rekli da neće biti problem.

A sada se ne zna ni ko pije ni ko plaća. Danas su "otkrili" da se zbog koronavirusa ne može nastaviti takmičenje i ostavili su nas bukvalno ni na nebu ni na zemlji. Kako se vratiti, kojim novcem kupiti karte, ove koje imamo važe tek za 25. mart. Šta će biti i na našem aerodromu ako nekako i stignemo do Sarajeva - ispričao nam je u jednom dahu Almedin Fetahović.


Stigla naredba

Selektor bokserske reprezentacije Bosne i Hercegovine s našim je borcima prije nekoliko dana stigao na olimpijske kvalifikacije za Tokio 2020. u Londonu. Prethodno su šefovi svjetskog boksa procijenili da se ovaj događaj može održati bez rizika za takmičare uprkos tome što je ostatak svijeta obustavio praktično sve sportske aktivnosti.

Turnir za Olimpijske igre u engleskoj prijestonici počeo je jučer, borbe su održavane i danas, ali prije nekoliko sati je stigla naredba da se sve obustavi… 

Adem je nastup otvorio pobjedom. Avaz

- Ne znam šta se desilo pa su tako odlučili, niti znam ko je zaključio da je u jeku ove epidemije sigurno imati odjednom na istom mjestu 200 ljudi. Pa ako je samo jedan čovjek zaražen, zarazit će i sve druge.

Navodno, jedan bokser iz Italije je imao povišenu temperaturu i odmah su ga vratili kući. Da li on ima koronavirus? Ko zna i ko to sada, u ovom haosu, može utvrditi - ističe Fetahović. 

Pobjeda na startu

Jedna od rijetkih dobrih vijesti iz Londona s ovog turnira je ta da je, nakon ispadanja trojice naših predstavnika već na startu, onaj četvrti, Adem Fetahović, uspio u velter-kategoriji (do 69 kilograma) proći prvu prepreku. Član Bokserskog kluba Ilidža savladao je Čeha Pavel Polakovica i izborio drugi krug kvalifikacija.

- Adem je zaista bio sjajan. Ako i kad se kvalifikacije nastave, ova će pobjeda imati značaj jer će ostati zabilježena i Adem će odmah nastupiti u drugom kolu - rekao je Almedin Fetahović.

Uprkos nimalo nezavidnoj situaciji u kojoj se bh. tim sada nalazi, uspio se selektor i našaliti.

- Boks je sada nebitan, glavno je pitanje kako se vratiti. Da nismo na Ostrvu, sve bi bilo lakše. A ko zna, možda možemo i plivati, snalažljivi smo… A možda nas se i sjeti neko iz naše države - rekao je Fetahović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.