KORONAVIRUS

Brnabić: Ne isključujem mogućnost da Srbija večeras uvede najteže mjere

Brnabić je za Pink rekla da veliki broj građana jučer nije ozbiljno shvatio preporuke i mjere Vlade

Ana Brnabić. Agencije

Fu. M. / Avaz.ba

17.3.2020

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ne isključuje mogućnost da ova država večeras uvede drastičnije, najteže mjere za sprečavanje širenja koronavirusa.

Brnabić je za Pink rekla da veliki broj građana jučer nije ozbiljno shvatio preporuke i mjere Vlade te da djeluje da je situacija danas bolja, ali da to nije ni približno dovoljno dobro.

Ana Brnabić. Agencije

- Jučer je djelovalo kao da smo predsjednik Republike, ja i cijeli stručni tim pozvali građane, a posebno penzionere, da u što većem broju izađu na ulice. Zaista je bio jedan efekt koji nikako nisam očekivala. Danas je nešto bolje – rekla je Brnabić te je dodala:

- Ne isključujem mogućnost da ćemo večeras ipak donijeti odluku za drastičnije, najteže mjere, posebno za starije sugrađane.

Ona je navela da se situacija povodom koronavirusa u Srbiji komplicira.

- Mi imamo situaciju koja se iz dana u dan komplicira. Mi to i dalje držimo pod kontrolom zahvaljujući preventivnim mjerama koje smo uveli. Zahvaljujući grupi epidemiologa i infektologa koje je predsjednik Aleksandar Vučić okupio prije prvog zaraženog pacijenta – navela je premijerka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.