KUPOVINA

Kako je to riješio jedan ruski lanac trgovina: Oni znaju koliko vam je dovoljno da preživite

Neće moći praviti velike zalihe

Lanac trgovina Ašan: Korpe spremne. Twitter

Avaz.ba

18.3.2020

Poharani su tržni centri širom Evrope, a ni nama nije mane. Kupuje se u velikim količinama, a radi se o posljedici situacije vezane za koronavirus. Iako mnogi upozoravaju da se prevelika kupovina treba izbjegavati, ovih dana najintenzivniji posao u prodavnicama u našoj zemlji je opskrbljivanje polica brašnom, šećerom, uljem, toalet papirom...

Uzalud svi upozoravaju, jednostavno ovaj fenomen je prouzrokovan strahom, a tada se često ne razmišlja baš najracionalnije.

Namirnice koje se nude. Twitter

Ipak, ima mjesta na ovoj planeti gdje su neki razmišljali, a oni su sigurno uvjereni da su racionalni. Danas iz Rusije dolazi jedna zanimljivost, a vezana je upravo za kupovinu. Ni Rusi nisu poželjeli imati manje zalihe namirnica u ovim danima, ali to baš na svakom mjestu neće ići. Ono što je sigurno neće ići u tamošnjem lancu trgovina Ašan.

Ovi trgovci dosjetili su se da ograniče kupovinu, ali na način da su sami formirali pakete namirnica. U korpama već čekaju određene namirnice. Tako korpa u kojoj se nalaze brašno, tjestenina, riža, ulje, toalet papir, higijenske potrepštine..., u Rusiji košta nešto više od 3.491 rublju. U prijevodu korpa vrijedi oko 81 KM. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.