BERLIN

Merkel u supermarketu bez pratnje i zaštitne maske

U Njemačkoj je zabilježeno ukupno 16.662 zaraženih od koronavirusa

Kancelarka u supermarketu. Agencije

Avaz.ba

22.3.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel uočena je u kupovini, u Berlinu. Oko 17 sati došla je u supermarket „Hit Ullrich“. Prvo je obišla police s povrćem, a zatim s poslasticama, piše Bild.de. 

U svoju korpu Merkel je stavila nekoliko proizvoda među kojima višnje, sapun, toalet papir. Sve je potom stavila na pokretnu traku i platila karticom. 




  

Merkel u supermarketu. Agencije

Inače, u Njemačkoj je zabilježeno ukupno 16.662 zaraženih od koronavirusa. Savezna agencija koja je u Njemačkoj odgovorna za kontrolu i prevenciju bolesti saopćila je da je zabilježeno ukupno 47 smrtnih slučajeva ljudi koji su bili pozitivni na koronavirus, što je povećanje od 16 u odnosu na petak.

Vodeći njemački zdravstveni zvaničnik u borbi protiv pandemije pozvao je ljude da se drže na daljini kako bi se borili protiv širenja bolesti, ali je dodao da je na vlastima da odluče hoće li uvesti policijski sat kako bi ih prisilile na to.

Treba napomenuti i da se Njemačka uzima kao dobar primjer u borbi protiv pandemije, prvenstveno zbog discipliranog držanja njemačkih građana koji ne paniče i koji slijede upute zdravstvenih autoriteta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.