ZVANIČNI PODACI Epicentar pandemije

U Kini zabilježeno 39 uvezenih slučajeva, peti dan bez infekcija u Vuhanu

Zemlja i dalje poduzima žestoke mjere

Fena
23.03.2020 10:40

Prošla opasnost u Kini

Foto: Agencije

Nacionalna zdravstvena komisija Kine (NHC) u ponedjeljak je objavila da u zemlji nije zabilježen nijedan novi lokalni slučaj zaraze koronavirusom, ali jeste 39 uvezenih. 

- U posljednja 24 sata potvrđeno je 39 uvezenih novih slučajeva infekcije. Zabilježeno je i 49 novih sumnjivih slučajeva, dok je devet osoba preminulo. Svi iz provincije Hubej - navodi se u saopćenju.

  • Prošla opasnost u Kini
    Prošla opasnost u Kini Foto: Agencije

Ovo je peti uzastopni dan bez novih infekcija u gradu Vuhanu, gdje se virus prvi put pojavio u decembru prošle godine i proširio se širom svijeta.

Kina je sada pod niskim rizikom od nove koronavirusne bolesti (Covid-19), jer zemlja poduzima učinkovite mjere u prevenciji i kontroli, izjavio je u nedjelju kineski zdravstveni dužnosnik, prenosi Xinhua.

Među 46 novih potvrđenih slučajeva prijavljenih u subotu, 45 je uvezeno, a jedan je bio zaražen infekcijom iz kućnih kontakata s uvezenim slučajevima u južnoj kineskoj provinciji Guangdong, rekao je Mi Feng, dužnosnik Nacionalne zdravstvene komisije (NHC) na konferenciji za novinare u Pekingu.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Komentari

NA VRH