POZITIVNE PRIČE

Pobijedila koronavirus sa 90 i postala simbol nade

Od njih 132 više od šezdeset posto se razboljelo, a četvrtina ih je umrla od posljedica Covida-19

Postala nada za mnoge. Facebook

Avaz.ba

23.3.2020

Dženeva Vud (Geneva Wood, 90) iz Sijetla pobijedila je koronavirus te postala simbol nade za hiljade zaraženih Amerikanaca, osobito onih starijih, ali i za milione svih onih koji se plaše zaraze, pišu američki mediji. Vud se virusom zarazila sredinom februara, poput brojnih stanara Centra za starije osobe u Sijetlu.

Njena unuka Kejt Najdig (Kate Neidigh) kazala je za svjetske medije da je baki bolest potvrđena 6. marta. U Centru je završila u januaru nakon moždanog udara. Međutim, kaže da je ne čudi to što se baka "izvukla" jer je oduvijek bila borac. Kroz bolničko staklo porodici je slala poruke da će "pobijediti" i da će"biti na nju ponosni".

Pobijedila virus sa 90 godina. Facebook

Kejt je na Facebooku napisala da je baka, dok je bila bolesna, tražila supu od krumpira te da se sada svi, uključujući ljekare i medicinske sestre, šale da joj je upravo to pomoglo u oporavku te traže čarobni recept.

Vud ima petero djece, 11 unuka, 12 praunuka i troje prapraunuka. Stalno je okružena velikom količinom ljubavi, što je možda razlog njenog oporavka, kaže Kejt, dodajući kako se nada da će baka iduće sedmice biti otpuštena s bolničkog liječenja.

Prije nekoliko dana, iranska državna agencija Irna objavila je da je u mjestu od Teherana udaljenom 180 kilometara od koronavirusa izliječena starica od 103 godine, a britanski su mediji pisali o uspješnom izlječenju bračnoga para u Hangzhouu. On je bio kineski astronom i imao je 98 godina, a supruga 85.

Jedna od najstarijih izliječenih osoba u Kini je, prema pisanju italijanskih medija, i biskup Nanjanga u penziji, monsinjor Zhu, koji ima 98 godina.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.