ENGLESKA

Nevjerovatne scene iz Londona: Prepuna vozila javnog saobraćaja

U metrou veliki broj putnika

London: Većina bez zaštite. Mirror

Avaz.ba

24.3.2020

Londonski metro jutros je bile prepune putnika, pišu britanski mediji. Mnogi s čuđenjem objavljuju fotografije iz javnog prijevoza gdje se vidi da su ljudi u bliskom kontaktu, većinom bez ikakve zaštite, unatoč problemima s koronavirusom.

Kako kažu, viđeni su prizori koji nalikuju uobičajenom vremenu jutarnje žurbe, a situaciji u kojoj se grad zatvara zbog širenja zaraze.

- Ne mogu to snažnije reći. Moramo prestati svu nebitnu upotrebu javnog prijevoza. Poslodavci, podržite svoje osoblje da rade kod kuće, osim ako to nije apsolutno nužno. Ignoriranje ovih pravila znači više izgubljenih života - oglasio se gradonačelnik Londona Sadik Kan (Sadiq Khan).


Javni prijevoz u Londonu. Mirror

Jutrošnje scene šokirale su mnoge, pa se opet čuju pozivi na još veće vladine mjere. Podsjećamo, jučer je u svom obraćanju premijer Boris Džonson (Johnson) rekao da prijevoz trebaju koristiti samo radnici kojima je to nužno da dođu na posao i vrate se kući.

Inače, u Londonu su drastično smanjene usluge javnog prijevoza u proteklih sedam dana, zatvorene su neke linije i stanice, ali čini se da za sada to ne daje rezultata.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https: //avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.