RUSIJA

Prekinuta šutnja: Zaraženih je mnogo više nego što brojke pokazuju

Izjava Sergeja Sobjanina, bliskog Putinovog saveznika, najznačajnija je izjava nekog dužnosnika

Sobjanin je bliski Putinov saradnik. Arhiv

Fena

24.3.2020

Gradonačelnik Moskve u utorak je rekao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu da je broj slučajeva zaraze koronavirusom u tom gradu puno veći nego što to tvrde službene brojke.

Izjava Sergeja Sobjanina, bliskog Putinovog saveznika, najznačajnija je izjava nekog dužnosnika dosad o tome kako zapravo nije poznato koliko se virus proširio u Rusiji.

Najveća država na svijetu do utorka je izvijestila o 495 zaraženih i jednom smrtnom slučaju, što je puno manje nego u zapadnim državama.

Vladimir Putin je ranije tvrdio da je situacija pod kontrolom, no neki liječnici su izrazili sumnje u službene brojke. Vlada je u utorak zatvorila noćne klubove, kinodvorane i dječje zabavne centre kako bi zaustavila širenje virusa.

- Razvija se ozbiljna situacija - rekao je Putinu na sastanku gradonačelnik Sobjanin, naglasivši kako je stvarni broj zaraženih nepoznat, no da brzo raste.

Istaknuo je da se provodi premalo testiranja, a da veliki broj Moskovljana koji se vraćaju iz inozemstva, a u samoizolaciji su, nije testiran.

- U stvarnosti ima znatno puno više zaraženih - zaključio je gradonačelnik.

Putinu na sastanku, naglasivši kako je stvarni broj zaraženih nepoznat, no da brzo raste.

Istaknuo je da se provodi premalo testiranja, a da veliki broj Moskovljana koji se vraćaju iz inozemstva, a u samoizolaciji su, nije testiran.

- U stvarnosti ima znatno puno više zaraženih - rekao je gradonačelnik Sobjanin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.