PANDEMIJA

Od koronavirusa preminuo zamjenik britanskog ambasadora u Mađarskoj

Stiven Dik. Dailymail.co.uk

Avaz.ba

25.3.2020

Zamjenik britanskog ambasadora u Mađarskoj Stiven Dik (Steven Dick, 37) preminuo je u utorak nakon što se prethodno zarazio koronavirusom. 

Dik je u decembru 2019. postao zamjenik šefa misije u britanskoj ambasadi u Mađarskoj.

- Stiven je bio veoma voljen sin, unuk i nećak. Bio je ljubazan, duhovit i velikodušan. Njegov san oduvijek je bio da radi za Ured vanjskih poslova. Bio je vrlo sretan što predstavlja našu zemlju u inozemstvu. Pogođeni smo njegovim gubitkom i tražimo privatnost u ovom tragičnom trenutku - rekli su za Dailymail.co.uk njegovi roditelji Stiven i Kerol Dik (Carol). 

Karijeru je počeo 2005. kao diplomirani (pri)pravnik u Banci Škotske, gdje je proveo tri godine prije nego što je prešao u Direkciju za migracije pri Uredu za vanjsku i zajedničku zajednicu. Trebala mu je godina da nauči arapski jezik prije nego što je premješten u britansku ambasadu u Rijadu. 

- Očajno sam ožalošćen vijestima o Stivenovoj smrti i srce mi odlazi kod njegovih roditelja. Stiven je bio predan diplomat i zastupao je svoju zemlju s velikom vještinom i strašću. Nedostajat će svima onima koji su ga poznavali i radili s njim -  rekao je ministar vanjskih poslova Velike Britanije Dominik Rab (Dominic Raab).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.