TERMINATOR, LIČNO

Švarceneger savjetuje kako da ostanemo u formi i poručuje: Ostanite kući

Program vježbanja, kaže, trebao bi pomoći ljudima da ostanu u formi čak i kad su teretane i fitnes centri zatvoreni

Švarceneger: Odlučio podijeliti znanje i vještine. Agencije

Avaz.ba

26.3.2020

Arnold Švarceneger (Arnold Schwarzenegger), guverner Kalifornije i nekadašnja holivudska akcijska zvijezda pridružio se slavnim osobama koje pozivaju javnost da se ostane kod kuće i tako spriječi širenje koronavirusa.  No, on ima i jedinstveni doprinos: pokazao je vježbe za koje nije potrebna teretana. A nije mala stvar kad vam je trener upravo Terminator.

Švarceneger je na Redditu objavio popis vježbi, zajednosa starim fotografijama, na kojima pokazuje svaku vježbu. 

Program vježbanja, kaže, trebao bi pomoći ljudima da ostanu u formi čak i kad su teretane i fitnes centri zatvoreni.

 - Čak i bez teretane, također možemo kontrolirati svoju fizičku kondiciju tokom pandemije. Tjelesna težina ili slobodni trening je najstarija metoda na svijetu - kazao je

Vježba uključuje devet pokreta - push-ups, sit-ups, čučnjevi, dizanje teleta, podizanje savijenih nogu i uvijanje nogu, za koje nije potrebna nikakva oprema, a mogu pomoći i kuhinjske stolice.

On nudi dvije različite opcije, za početnike ili za napredne: vježbe su iste, ali broj ponavljanja je veći za iskusnije vježbače.

Švarceneger: U formi i u ozbiljnim godinama. Agencije

Bez obzira na to, dobra je forma ključna, naglašava Švarceneger i treba podijeliti pokrete u više grupa (pauzirati da se odmarate između njih) kako biste pravilno izvodili pokrete.

- Ne dozvolite da vaš ego pokrene poteze umjesto vas. Možda biste se htjeli pokazati mome ili vašim prijateljima i napraviti 50 sklekova u jednom setu, ali ako ih ne možete učiniti u savršenom obliku, bit ću više impresioniran s 5 kompleta od 10 savršenih push-up-ova - kazao je Terminator.

 

Iako ne možete dodati težinu izvan teretane, Švarceneger preporučuje da pratite svoj napredak prema tome koliko savršene ponavljanja možete napraviti prije zaustavljanja i završiti vježbu u manje setova tokom vremena.

Za vježbanje kod kuće nude se dvije opcije, za početnike ili za napredne. Agencije

- Proći ćemo kroz ovo zajedno, i nadamo se da ćemo se svi pojaviti za nekoliko tjedana spremniji nego ikad. Učinimo to - napisao je Švarceneger.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.