PANDEMIJA

Princ Čarls razgovarao o dijagnozi sa sinovima, Megan zabranila Hariju da putuje u London

Sin kraljice Elizabete je u samoizolaciji u dvorcu Balmoralu u Škotskoj, zajedno sa svojom suprugom Kamilom, koja je negativna na koronavirus

Princ Hari i Megan Markl: Trenutno se nalaze u Kanadi. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

26.3.2020

Britanskom princu Čarlsu (Charles) potvrđena je zaraza koronavirusom skoro dvije sedmice nakon što je imao kontakt sa zaraženim knezom Albertom od Monaka.

Čarls je u samoizolaciji u dvorcu Balmoralu u Škotskoj, zajedno sa svojom suprugom Kamilom (Camilla), koja je negativna na koronavirus. Kraljevstvom vladaju nervoza i strah, a iste osjećaje ovih dana ima i kilometrima udaljeni princ Hari (Harry).

Bivši vojvoda od Saseksa se prije nešto više od dvije sedmice iz Londona, sa svojih posljednjih kraljevskih angažmana, vratio u Kanadu, gdje sada živi sa suprugom Megan Markl (Meghan Markle).

- Princ Hari osjeća se bespomoćno dok vijesti o zdravstvenom stanju svoga oca sluša iz daleka. Volio bi da mu može više pomoći, ali je Megan jasno dala do znanja da ne želi nigdje da putuje u ovom trenutku te da treba misliti na zdravlje svoje tročlane porodice - govore za strane medije dobro upućeni izvori.


Hari je u stalnom kontaktu s ocem Čarlsom, kao i s bratom princom Vilijamom (William), ali i s kraljicom Elizabetom.

- Cijela ova situacija malo ih je zbližila. Megan i Hari stalno su na vezi s Londonom i stavili su se na raspolaganje ako bilo kako mogu pomoći iz Kanade. Frustrira ih cijela ova situacija -  dodao je izvor.


Članovi britanske kraljevske porodice. Agencije

Zaraženi princ Čarls osjeća se dobro, ima slabe simptome, a tim ljekara brine se za njegovo zdravlje te ga nadgleda. Kraljica Elizabeta, koja je sa sinom, princom Čarlsom bila u kontaktu prije dvije sedmice, prema pisanju britanskih medija, nema nikakve simptome i osjeća se dobro te je sigurna u svojoj rezidenciji.

- Oboje, i Kamila i Čarls, su dobro. Vratili su se svojim svakodnevnim obavezama u domu, ali su na distanci jedno od drugoga - govore upućeni te navode kako se pokušava ući u trag i kontaktirati sve osobe s kojima je princ Čarls bio u kontaktu tokom posljednjih nekoliko kraljevskih angažmana.

Istovremeno, većinu kraljevskih obaveza trenutno obavlja princ Vilijam, koji je, inače, drugi u redu za britansku krunu, odmah nakon princa Čarlsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.